Dijital Marketing Tavsiyeleri

Dijital Marketing Tavsiyeleri

Dijital pazarlama nedir ?

Neden önemlidir ? Bu maceraya atılan markalar nasıl bir yol izlemeli ve hangi dijital pazarlama teknikleri ile ilgilenmelidir ? İşte dijital marketing yolculuğu yapacaklara tavsiyeler !
Dijital pazarlama, markanın satışlarını yükseltmesini sağlayan çok yönlü bir iletişim sürecidir. Bu macerada dijital pazarlama teknikleri oldukça önemli bir rol oynar. Dijital Pazarlama Yol Haritanız” isimli aşağıda vereceğimiz infografik çalışması, şirketinizin dijital pazarlama süreçleri ile uğramanız gereken durakları harita şeklinde sıralıyor. 2014 verilerine yer verse de izlemeniz gereken duraklar açısından net bir harita çizmektedir. Dijital pazarlama yolculuğuna siz de hazırsanız başlayalım…


Web Sitesi Tasarımı ve Landing Page
Kullanımı kolay ve tasarım trendleri doğrultusunda bir web sitesi oluşturmak, başarılı dijital marketing stratejileri için ilk durağımızdır. Web sitesi için tüm cihazlarla uyumlu responsive tasarım kullanmanız gerekmektedir. İnfografiğe göre kullanıcıların %67’si, mobil dostu web sitelerden satın almayı daha çok tercih ettiğini belirtirken %30 ve daha fazlası Landing pages yani varış sayfası olan şirketler, az sayıda varış sayfası olan şirketlere göre 7 kat daha fazla müşteri çekmektedir. Buna göre 
landing page seçeneği, yolculuğunuzda mutlaka konumlanması gereken adımlar arasında yer almaktadır.


Analitik ve Mobil Uygulama
İnfografik verilerinde yer alan şirketler, bütçelerinin %6’sını web analitiği için harcamaktadır. Bu yüzden haritanızın içinde analitik olmazsa olmaz ! Bunların yanında e-ticaret sistemi, mobil uygulamalar, mobil pazarlama da dijital pazarlama haritanızda doğru konumlandırılması gereken ve uğramanız gereken duraklar arasında yer almaktadır !


Outbound & Inbound Marketing
Televizyon reklamı, mobil reklamcılık, email pazarlama, banner reklamları gibi markanın kullanıcıyı bulduğu pazarlama çeşidi olan Outbound Marketing, yolculuğunuzda avantajlarından yararlanmanız gereken bir diğer duraktır. Buradan hareket ettikten sonra ise arama motoru optimizasyonu, tıklama başına ödeme gibi müşterinin markaya ulaştığı pazarlama türü olan Inbound Marketing stratejilerine geçebilirsiniz.


Kurumsal Blog & Sosyal Medya
Dijital pazarlama yol haritanız doğrultusunda maceraya atılacağınız diğer alanlar arasında içerik pazarlama, online viral video, blog ve webinar yer almaktadır. Son olarak varış noktanız olan sosyal medya pazarlama olarak konumlandırılır. Sosyal medya işinizin pazarlamasını yapacağınız ve markanızın değerini artıran en güçlü kanal olacağından stratejilerinizi doğru belirlemelisiniz.
Müşteri Deneyimi Yolculuğu Haritası
Dijital pazarlamanız için müşteri deneyimi yolculuğu haritası çıkarmanız ise müşterilerinizin gözünden kendi markanızı deneyimleme avantajı sağlayacaktır. Gözden kaçırdığınız noktaları ve başarılı pazarlama uygulamaları oluşturmanız için bu deneyime oldukça önem vermelisiniz.

Daha önce aldığımız En İyi Web Tasarım Firmalarının Avantajlar yazısını okumanızı öneriyoruz