Dijital Reklam Dünyası ve Dijital Türkiye

Dijital Reklam Dünyası ve Dijital Türkiye

İnternetin hızlı bir şekilde gelişmesi pek çok yeniliği beraberinde getirdi. Dijital Çağ’da internetin girmediği bir alandan bahsedemez olduk. Tabi bu gelişmeler, özellikle pazarlama dünyasına geniş bir alan oluşturdu. Potansiyelin bu kadar yüksek olması, hemen hemen her firmanın dijital reklam yayınlamasını sağladı.

Peki, potansiyelin ne kadar farkındayız ? İnternet ne kadar kullanılıyor ? İnsanlar internette neler yapıyor ? Asıl önemli soru ise, markanız için bu potansiyelden nasıl yararlanabilir ? İnternet ile markanıza ne gibi değerler kazandırabilirsiniz ?

Dünyada internet kullanımının tarihsel sürecine baktığımızda; 2000 lerde dünyada yaklaşık 361 milyon kişi İnternet kullanıcısıydı. 2017 de ise İnternet kullanıcı sayısı 3,7 milyarın üstüne çıktı. Burada %764 oranında bir artıştan bahsediyoruz . 17 yıl içerisinde kullanımı oldukça hızlı artan internet ile başlayan dijital çağda dünyanın neredeyse yarısından çoğu İnternet kullanmaktadır.

 

Türkiye’de İnternet Kullanım İstatistikleri

Türkiye, gelişen teknolojiye hızlı ayak uyduran ülkelerden biri olarak Türkiye’de 59 milyon İnternet kullanıcısına sahiptir. Son dönemlerde fazlasıyla artan mobil kullanımına bakıldığında ise nüfusun %94,6’sı mobil aboneliğe sahip olduğu görülmektedir.

 

Avrupa’da İnternet Kullanım İstatistikleri

Gelişmiş birçok ülkeyi barındıran Avrupa’da İnternet kullanımına bakıldığında, %75’in üzerinde internet kullanıcının olduğu görülmektedir. Gelişmiş teknoloji ağına sahip olan Avrupalı insanların her birinin ortalama birden fazla mobil aboneliği bulunmaktadır. Kullanıcılar İnternet’te aylık ortalama 30 saatten fazla vakit ayırmaktadır.

Genel olarak İnternet’in kullanımı ile ilgili bilgilere bakıldığında, her internet kullanıcısını potansiyel bir  müşteri olarak düşünürsek, markaların dijital çağa ayak uydurmamaları bu potansiyelden vazgeçtikleri anlamına gelmektedir.

 

İnsanlar İnternet’te Ne Yapıyor?

Evet, insanlar yoğun bir şekilde internet kullanıyor. Ancak bu kadar kullanıcı İnternet’te ne yapıyor ?

İnternet kullanıcılarının birçoğu E-Ticaret kullanıcısı! 2017 verilerine göre Türkiye’de İnternet üzerinden 29,92 milyon kişi ürün ve hizmetlerden yararlanmıştır almıştır.

 

WeAreSocial Türkiye E-Ticaret İstatistikleri

 

WeAreSocial Türkiye İnternet Kullanım Sıklığı İstatistikleri

 

Milyonlarca İnternet kullanıcısının her gün sosyal medyada ve video paylaşım platformlarında video izlemesiyle, İnternet ortamında video izleme oranları istikrarlı artış eğilimindedir.

İnternet kullanıcıları sosyalleşmek ve çevreleriyle bir şeyler paylaşmak için İnternet’te geçirdikleri sürenin yarısında ise sosyal medya kullanıyor.

 

Tüm bu istatistikler, İnternet’in markanıza sunduğu potansiyeli göstermektedir. İşletmenizi internete taşıyarak dijital reklamcılığın faydalarından yararlanabilirsiniz. Dijital reklamcılığın faydaları nelerdir ?

 

Dijital Reklam Faydaları

-Çok sayıda yeni müşteri elde edebilir

-Ürünlerinizi doğrudan web sitenizde pazarlayabilir

-Hedef kitlenize yönelik reklamlar sunabilir

-Müşterileriniz hakkında bilgi sahibi olabilir

-İnternet kullanıcılarını müşterileriniz yapabilir

-Marka bilinirliğini arttırabilir

-Müşterileriniz sizlerle birebir iletişime ve etkileşime geçebilir

-Müşteri deneyimlerini ve memnuniyetlerini potansiyel müşterilerinize aktarabilir

-Ölçülebilir özelliğe sahip olan pazarlama stratejisi oluşturabilirsiniz.

Daha önce ele aldığımız  İç Mekan Fotoğrafçılığının 10 Altın Kuralı yazısını okumanızı öneriyoruz