Etkili İçerik Pazarlama Stratejisi için 12 İpucu

Etkili İçerik Pazarlama Stratejisi için 12 İpucu

Content Marketing yani içerik pazarlaması, markanızın hedef kitlesi ile doğru zamanda doğru etkileşimi yakalamanız için olmazsa olmaz bir dijital pazarlama stratejisidir. Buradan hareketle sizlere sunduğumuz, marketing hedeflerinizi oluşturmanız için destekleyen etkili içerik pazarlama stratejisi için 12 ipucu !

 

Etkili içerik oluşturmak, markaların dijital pazarlama hedeflerini yakalamasını ve marka bilinirliğinin artmasını sağlıyor. İşin enterasan yanı ise tüm bu dijital ortamda olup biten arasında içeriğin liderliği sürekli dile getirilse de çoğu zaman, özellikle ülkemizde, content işinin ne kadar ciddi olduğu göz ardı edilebiliyor. En önemlisi ise içerik, markanızın her şeyidir. Ürün ve hizmetinizi pazarlayan, tüketiciye aktaran, satan ve kullandıran başroldeki ana öğedir. 2016 yılında da content marketing, 2015 yılındaki hakimiyetinden çok daha vurucu bir şekilde dijital ortamların lideri olmaya devam edecektir.

 

 

İçerik pazarlama stratejisinde gözden kaçırılmaması gereken bazı basit tüyolar bulunuyor. İnfografik içerik pazarlama uzmanları için basit ve etkili ipuçlarına yer veriyor. Bu tarz tüyolar, bazen hepsini bilseniz de hatırlatma niteliği taşıdığından size hatırlatmak için küçük notlar hazırlayabiliyor. Peki bunun için püf noktaları neler ? Content marketing ipuçları infografik çalışmasında şöyle sıralanıyor:

 

1. Müşterilerinizin size ne sorduğunu dinleyin.

2. Google aramalarının bölgesel olduğunu unutmayın.

3. Dönüştürücü etkisi olduğu için e-postanın gücünü kullanın.

4. İletişim kuran insanlar olduğu için onların dönüştürücü etkisini unutmayın.

5. Kopyala, yapıştır yapmayın

6. Editorial calendar yani içerik çalışmalarınızı planlamak için yayın takvimi kullanın. 

7. Google+, sizin için oldukça önemli.

8. Daha uzun içerik, daha iyidir. Google, uzun içeriği ödüllendirir.

9. Anahtar kelime kullanın.

10. Hedef kitleniz için yazın.

11. Hikâyenizi anlatın.

12. Her gün yazın.

Daha önce ele aldığımız B2B STRATEJİLERİNİZDE BİLMENİZ GEREKEN 10 SORU yazısını okumanızı öneriyoruz.