Şirketiniz için En İyi 5 Dijital Pazarlama Çözümü

Şirketiniz için En İyi 5 Dijital Pazarlama Çözümü

“Şirketinize ilişkin pazarlama kampanyalarındasık olarak karşılaştığınız renk cümbüşü tasarımlar, satır kaymaları ya da yanlış hizalamalar gibi çok fazla hata ve problem, başlangıçta küçük ve aşılamayacak sorunlar olarak görülebilir; yalnız işin temeline inildiğinde bu durum, dijital pazarlama sonuçları için önemli farklar oluşturmaktadır. Bu sebeple dijital pazarlama çözümlerinizin her adımını detaylı bir şekilde değerlendirmeli ve hatayı en aza indirmelisiniz.

 

Dijital Pazarlamanıza Temelinden Başlayın

Başarılı bir dijital pazarlama, gerçek müşteri deneyimi anlamına gelir. Dijital Pazarlamanın asıl hedefi ise doğru içeriği, doğru zamanda, doğru müşteriye ulaştırmak için doğru deneyimi tasarlamaktan geçer. Pazarlamacılar stratejilerini her ne kadar bu 3 adıma özen göstererek oluştursalar da başarılı bir müşteri deneyimi elde etmek için bazen bu 3 adımdan daha fazlasına ihtiyaç duyulabilmektedir.

İşte, olağanüstü bir dijital deneyim sunan güçlü bir operasyon olmak için kaynaklarınızı geliştirmenize ve daha verimli yönetmenize yardımcı olacak 5 dijital pazarlama çözümü ile sizin yanınızdayız!

 

1. Mevcut dijital pazarlama stratejinizi inceleyin

Dijital Pazarlama Stratejinizde değişiklik yapmadan önce başarı kriterlerinizle ilgili net bir resme sahip olmanız önemlidir. Bu resmi oluştururken başarı tanımınızı da iyi yapmanız gerekmektedir. Örneğin; başarı sizin için neyi ifade ediyor? Tıklanma, Paylaşım, Beğeni veya download ? Hangisi ya da hangileri sizin için başarının tanımıdır ? Bu sorulara cevap verebiliyor olmak, ilk adım için iyi bir başlangıç olacaktır. Yalnız başarılı bir pazarlama stratejisi için sorular bu kadarıyla sınırlı kalmıyor. Kendinize ve markanıza sormanız gereken daha çok fazla soru var !

Varsayalım ki başarınızı tıklanma ve paylaşım ile tanımladınız. Peki, tıklanma ve paylaşım için hangi sosyal medya mecralarını kullanıyorsunuz ? Veya bu kanallarda hangi içeriklerle tutarlı ve düzenli bir etkileşim sağlıyorsunuz ? Takipçilerinizle etkileşime geçiyor ve onların sorularını cevaplıyor musunuz? En önemlisi de hedef kitlenizin gerçekten var olduğu sosyal medya kanallarında mı yer alıyorsunuz ?

İçeriğinizi düzenlemeyi ve aksiyonlarınızı en iyi şekilde nasıl öne çıkaracağınızı görmek için öncelikle bu soruları ve cevaplarını bir yere not alın. Sonrasında ise doğru içerik stratejinizi oluşturmak için tekrar düşünün. Ya da müşterileriniz ve markanız arasındaki ilişkiyi geliştirmenizi sağlayacak daha büyük adımlar için profesyonellerden destek alın.

 

2. Başarılı ve kesintisiz bir iletişim için dijital iş yeri olun

Doğru bir iletişim ve etkileşim, pazarlama çözümlerinde fark oluşturan 2 büyük roldür. Çalışanlarınız arasında doğru ve akışkan bir iletişim olduğundan emin olun; çünkü ekipler arasında ortak birlik sağlanmadan, hedef kitleye direkt ulaşan doğru mesajları oluşturmak oldukça zordur. Hatta bu durum, şirketinizin dönüşüm optimizasyonu konusunda da zorluklarla karşılaşmasına sebep olur. Şayet bu durumu nasıl organize edeceğinizi düşünüyorsanız; kendinize doğru soruları sormaya devam edin ve şirketiniz için en uyumlu olacak cevapları tasarlamak için hemen işe koyulun.

Mesela; şirket çalışanlarınız içeriklerinizle ilişkili sosyal medya hesapları ve istatistiklerine ulaşabiliyor mu? Devam eden pazarlama kampanyaları detaylarına, ilgili departmanlar tarafından kolayca ulaşım sağlayabiliyor mu? Yoksa içeriklerinize sadece belirli ekipler mi erişebiliyor?

Ekibinizin merkezi bir içerik depolama alanına veya şirket içi bir etkileşim platformuna sahip olması, birden çok kaynağa yayılmış olan içeriği bulmak, yeniden kullanmak veya geliştirmek için büyük fayda sağlayacaktır. Ayrıca bu sayede müşteri ihtiyaçlarını da daha iyi anlayacak ve iş süreçlerine hız katarak verimliliğinize zaman tasarrufu ayrıcalığını da katacaksınız. 

Unutmayın ki, kurumunuza dijitalliği entegre ederek şirketinizin kök’üne işlemeniz ve Social Business olmanız çözüm sürecinizi hızlı bir şekilde ilerletecektir. Zira dijital kullanım alışkanlıkları ve sosyal medyanın avantajları, çoktan genetik kodlarımıza yerleşmiş durumda. Bu sebeple gündelik hayatta edindiğimiz alışkanlıkları, doğru stratejilerle iş hayatında da entegre edebilir ve bu durumu Çalışan Etkileşimi verimliliği için kullanabiliriz; bu yüzden şimdi Dijital İş Yeri olma zamanı!

 

3. İşbirliğine odaklanın

Şirketinizin dijital pazarlama kültürünü değiştirebilmenin en hızlı ve en iyi yollarından birisi de şirket içi işbirliğinin gelişmesini sağlamaktır.

e olarak satış ekibini ele alalım. Satış ekipleri, düzenli olarak müşterileriyle bağlantıya geçerek çalıştıkları kuruma ait çözümleri, müşteri talepleri doğrultusunda şekillendirerek sunarlar. Müşteri ve kurum etkileşimi sürecinde etkin bir role sahiptirler. Müşteri ile olan ilk etkileşimden itibaren pazarlama içeriğini şekillendirmeye yönelik en fazla bilgiye sahip birimdir. Dolayısı ile maksimum müşteri memnuniyeti için satış ekibi ile proje yönetimi ekibinin yüksek seviyede bir işbirliğine ihtiyacı vardır.

Satış ekipleri, başarılı bir dijital deneyim operasyonu için proje yöneticileri ile müşteri tarafından edindikleri bilgileri eksiksiz olarak paylaşmalıdır. Böylece sosyal medya kampanyalarını yöneten ve içerik hazırlayan ekiplerle konu çok daha hızlı geliştirilir ve müşteri beklentileri maksimum düzeyde karşılanır. İşbirliğini arttırmak, satış ve proje ekibinin daha entegre çalışmasını sağlamak ve detacı bir müşteri deneyimi oluşturmak için Approvefast sizin için anahtar kelime olabilir. 

IBM Mobile First Platformu üzerinde geliştirilen ApproveFast, kurumlarda yer alan uygulamalardaki onay süreçlerini bir araya getirerek, tüm çalışanların ofis ve mekan bağımsızlığıyla ortak çalışabilmesini sağlamaktadır. Bu sayede birimler arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesinin yanında etkileşim ve onay süreçleri de olukça hızlanmaktadır.

 

4. Müşteri deneyimi yolculuğunun her adımını detaylarıyla tasarlayın

Başarılı bir müşteri odaklı pazarlama deneyimi oluşturmak, her bir paydaşın satış süreci boyunca nasıl çalıştığını anlamakla ilgilidir. Bu sayede müşteri deneyim yolculuğunun her adımını destekleyen içerikler oluşturabilirsiniz. 

 

Yeni projelerinizi değerlendirirken, objektif bir bakış açısı ve çok yönlü bir yapıda Design Thinking çalışmaları organize etmek, detaylı müşteri deneyimi operasyonları kurgulamanız için büyük fayda sağlayacaktır.

 

5. Yapay zeka ve dijital pazarlama

İş hayatında teknolojik cihaz ve yazılımların kullanımı, her geçen gün hayatımızı daha da kolay bir hale getiriyor. Artık pazarlamacılar, müşteri analizlerini ve kampanya içeriklerini oluştururken yapay zekadan yararlanıyor. Hatta markaların çoğu müşterilerinin sorularına sanal asistanlarla veya chatbotlarla cevap sağlıyorlar. Bu sebeple yapay zekanın tüketicilerle olan etkileşim biçimini pazarlama fırsatlarına dönüştürme konusundaki üstün yeteneği, günümüz dijital pazarlama profesyonellerinin dikkatini bir hayli çekiyor. Hatta bazı şirketler kendi bünyelerinde çalışanlarına sanal asistan desteği sağlıyor ve bu sayede çalışan ve marka verimini arttırıyorlar. 

 

İş dünyasında yapay zeka adımları her geçen gün sesini daha çok duyuruyor ve pazarlama dünyası için yeni çözümlerle karşımıza çıkıyor. Peki; yapay zeka teknolojileri ile dijital pazarlama çözümlerinizi nasıl geliştirebileceğinizi hiç düşündünüz mü ?

Daha önce ele aldığımız ABD Televizyon Reklam Gelirleri İlk Kez Geriledi yazısını okumanızı öneriyoruz