Sosyal Medya nın SEO Katkısı ?

Sosyal Medya nın SEO Katkısı ?

Sosyal medya paylaşım siteleri, ziyaretçi ve backlink artışının en uyumlu olduğu siteler dolayısıyla bunlar üzerinden alınacak linkler ise en doğal backlinkler olmaktadır.

Sektörünüze ait sahip olduğunuz bir facebook grubunda, yaptığınız yeni paylaşımlar arama motorları tarafından backlink olarak görülürken, kullanıcıların ziyaretleri de eş zamanlı ziyaret artışı sağlayarak en doğal ve etkili site dışı SEO unsurlarını tamamlayacaktır.

 

Aynı zamanda sosyal medya profillerinizin, ne kadar çok kişi tarafından beğenilirse ve takip edilirse bu profillerin de SEO anlamındaki kalitesini arttırmaktadır. Bunun sebebi ise, beğenen yada takip eden kişilerin kendi profilleri üzerinden beğendiği sayfalara ait linklerin olmasıdır. Bu linkler site içi link inşası açısından aktiflik göstererek, sayfayı takipçi yada beğeni sayısı kadar kaliteli duruma getirmektedir. Bu nedenle daha yüksek sayıdaki takipçili sayfalardan yapılacak paylaşımların backlink üzerindeki etkisi de o derece artmış olacaktır.

Web sitemizi veya sitemize bağlı sayfaları paylaşmak kadar, bunların paylaşılması beğenilmesi de SEO açısından aktiflik göstermektedir. Bir içeriğin binlerce kişi tarafından paylaşılması, arama motorlarının o içeriğe binlerce kişinin profili üzerinden erişiyor olmasını sağlayacaktır. Yalnız bu durum, paylaşımı yapan kişilerin gizlilik ayarlarının kısıtlamasına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Özellikle facebook üzerinde daha gelişmiş kullanıma sahip olan gizlilik ayarları, “herkes” ibaresiyle tüm kısıtlamaları ortadan kaldıracak şekilde yayına açık olmadığı sürece arama motorları tarafından da büyük ihtimalle fark edilemeyecektir. Ancak yine de bu durum da, yapılan paylaşımların o kişinin arkadaşları tarafından görülerek daha fazla ziyaret sağlamasına engel değildir.

Daha önce ele aldığımız Amazon SEO Nedir ? Ne İşe Yarar  okumanızı öneriyoruz