Sosyal Medyada Gelen Soruları Nasıl Cevaplandırmalıyız

Sosyal Medyada Gelen Soruları Nasıl Cevaplandırmalıyız

Sosyal medyada markaımızın içerikleri ve paylaşımları kadar, takipçilerimizden gelen sorulara ya da yorumlara verdiğimiz yanıtlar da aynı ölçüde önemlidir.Bu yüzden insanlara verdiğiniz yanıtlarda doğru bir iletişim tonu ve yanıtlama stratejisi geliştirmeniz gerekir.
Markanızın iletişimini ve takipçilerinizle olan diyaloğunuzu doğru yönetmeniz adına bazı yöntemleri uygulamanız gerekiyor. 
Yanıtlama stratejiniz marka kimliğinizden ve dijital stratejinizden kopuk olmamalı. Marka kimliğiniz doğrultusunda nasıl bir dil strateji geliştireceğinizi, nasıl bir dil kullanmanız gerektiğini, ne tür sorulara cevap verip- vermeyeceğinizi belirlemeniz gerekiyor. Yorumları gizleme, silme, cevaplama konusunda belirli bir yaklaşım geliştirmeli, yanıtlarınız ve yaklaşımınız konusunda kendinize bir kılavuz hazırlamalısınız. Yanıtlarınız gönderilerinizle ve içerik takviminizle uyumlu olmalı; sıcak samimi içerikler paylaşıp, gülücükler- kalpler koyuyorsanız insanlara bürokratik bir dilde cevap vermeniz yadırganacaktır. Bu yüzden yanıtlarınız içeriklerinizle paralel olmalı.
Sosyal medya artık bir çözüm merkezi haline geldiğinden insanları hızlı ve doğru bir şekilde bilgilendirmeniz ve onların sorunlarını çözmeniz çok önemli. İnsanlar cevap alamayınca markanıza karşı olumsuz bir algıya kapılacaktır. Sinirlenecek ve markanızı sosyal medyada insanlara şikayet edecektir.
Doğru bir yanıtlama stratejisi için hedef kitlenizi dinlemeye-izlemeye, markanızla ilgili konuşulanlardan haberdar olmaya özen göstermeniz gerekiyor. Monitoring araçlarıyla sayfanız dışında da markanız hakkında konuşulan şeyleri hızlı bir şekilde cevaplayın. İnsanlar bu şekilde bir cevap aldığında şaşıracaktır ve markanızı takdir edeceklerdir. 
Kimse her soruya otomatik cevaplar veren bir robotla konuşmak istemez. Yanıtlarınızda karşınızdaki kişiye bir insanla iletişime geçtiğini hissettirin. Cevaplarınız klasik otomatik yanıtlar yerine kişiye özel duygu içeren yanıtlar olsun.
Bu yöntemlerle takipçileriniz ile aranızda sıcak ve samimi br bağ kurarsınız. Yaşadığımız dijital dönem içerisinde de en önemli olgulardan biri bu karşısında muhatap bulabilen kullanıcıların memnuniyeti.

Daha önce ele aldığımız Facebook Kullanımında 13 Altın Kural yazısını okumanızı öneriyoruz