Küçük İşletmeler ve İnstagram

Küçük İşletmeler ve İnstagram

Küçük İşletmeler Instagram Reklamları İle Önemli Başarılar Elde Ediyor

Sadece ülkemizde değil dünyanın birçok bölgesinde sosyal hesapların kullanımı ve önemi giderek artmıştır. Sosyal medya hesapları ile müşterilerine ulaşmayı hedefleyen kişi ve işletmeler doğru teknik ve kullanım ile sosyal medya hesaplarından müşterilerine hitap ediyor. Bu konuda özellikle Instagram hesabı günümüzde kişi ve işletmeler için en etkili sosyal ağlardan biri haline geldi.

İngiltere de faaliyetlerini sürdüren ve sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan bir çiçekçinin Instagram hesabı üzerinden işletmesinin hikâyelerini yansıtan içerikleri okuyucularına ve müşterilerine düzenli olarak paylaşmış.  İngiltere de yer alan çiçekçi, Instagram’ın tüm işletmeler için sunmuş olduğu reklam yayımlama özelliğini kullanarak kısa sürede ciddi bir takipçi kitlesine ulaşması ile cirosunu ve müşteri potansiyelini artırmayı başarmıştır.  Instagram hesabının etkin şekilde kullanılması sayesinde daha geniş bir kitleye ulaşma ve onlarla etkileşime imkanı yakalayarak kısa sürede marka haline gelmeyi başardı. Özellikle reklam verirken tercih ettiği şu strateji ise oldukça ilgi çekti ve hedefe fazlası ile ulaştı.

  • Bizimle İletişime Geç!
  • Şimdi Alışveriş Yap

Bu gibi eylem düğmeleri potansiyel müşterileri web sitelerine yönlendirerek sitenin trafiğini kısa sürede artırmıştır.

Kampanya Oluşturmak Müşteri Potansiyeli İçin Önemli

Küçük işletmeler için oldukça faydalı olabilecek Facebook’un Reklam Yöneticisi ara yüzü ile Instagram kampanyası oluşturmanız halinde hedef müşteri kitlenize daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. İngiltere de faaliyetlerini sürdüren çiçekçi bu yöntemi kullanarak hedef müşteri kitlesine ulaşmayı başarmış ve reklam kampanyaları oluşturarak işletme hedeflerine uygun stratejisini belirlemiştir. Bu strateji doğrultusunda çiçekçi kendine şu yöntemleri belirlemiş.

  • Doğru hedef kitleyi belirleyerek hedef kitleye en hızlı şekilde ulaşmak
  • Hangi reklamın daha etkili olduğunu belirleyebilmek adına formatlarını denemek
  • İşletmesinin hikayesine en uygun içeriğin hazırlanarak sosyal sayfa ve web sitesinde yayımlanması.

Doğru Müşteri Kitlesine Nasıl Ulaşılır?

Reklam kampanyalarının belirlenmesi ile en çok ilgi duyabilecek hedef kitlenin belirlenmesi için Facebook’un Reklam Yöneticisi ara yüzü hedefler doğrultusunda ciddi anlamda yardımcı olmaktadır. Bu sayede İngiltere de başarıya ulaşmış Çiçekçi sadece mevcut müşteri tabanının e-posta adreslerini yükleyerek, Instagram’ın en doğru hedefleme özelliği ile hedef müşteri kitlesine benzer özelliklere sahip müşterilere reklamlarını gösterme imkanı bulmuştur. Bu sayede de en doğru müşteriye ulaşmayı başarmıştır.

Farklı Reklam Formatları İle En Doğru Reklam Stratejisini Belirleyin

Reklamın amacına uygun farklı reklam çalışmaları yapmış. Bu reklam çalışmaları ise buket ve çiçeklerin farklı görünümleri ile çeşitli açılardan fotoğraflarını çekilmesi olmuştur. Reklam çalışması yapmış ve çiçeklerinin nasıl teslim edildiğini gösteren farklı videoları hazırlayarak sosyal sayfa ve web sitesinde kullanıcılarına ve müşterilerine paylaşmıştır. Daha sonra da Instagram kullanıcılarından en iyi sonucu hangisinin vereceğini görebilmek adına Instagram’ın reklam yöneticisi ara yüzünü kullanmıştır. Bu sayede etkileşime ve en çok satış yapan reklam öğesini inceleyerek reklam stratejisini belirlemiş ve hedef müşteri kitlesine uygun reklam çalışmaları yaparak çok daha başarılı sonuçlar elde etmiştir.

Instagram Sonuçlarının Başarısı Oldukça Fazla

Çiçekçi Instagram reklamları ile önemli müşteri kitlesi ile iletişime girerek satışlarının arttığını tespit etmiş. Instagram’dan web sitelerine daha fazla trafik alarak cirosunu kısa sürede artırarak müşteri kitlesini artırmayı başarmıştır.

Özellikle küçük işletmeler sosyal medya ayaklarını kullanarak ciddi müşteri kitlesine ulaşabilirler. Ülkemizde Instagram kullanıcılarına ulaşarak reklam stratejilerini belirlemek isteyen küçük işletme sahipleri bu konuda profesyonel destek alarak başarı basamaklarını daha hızlı ve kolay bir şekilde tırmanılabilirler.