Seo ve Web Tasarım

Seo ve Web Tasarım

SEO, Web tasarım ile birbirinden ayrılmaz bir konudur. Birbirlerini tamamlarlar da diyebiliriz. Başarılı bir yazılım çalışması ile başlayan, SEO ile kendini üst düzeye çıkarır ve böylece siteniz doğru bir çalışma gerçekleştirilmiş olur. Tabi bunları uygulamanız için belli bir bilgi deneyimine sahip olmanız gerekmektedir. SEO kurallarına uygun yazılmayan metinler,arama motorları tarafından dikkate alınmaz.Bu yüzden SEO olmadan web sitesi, web sitesi olmadan SEO hiçbir işe yaramaz denilebilir.                                         

Web sitenizin içeriklerinin anlaşılır ve indexlenebilir bir dizayna sahip olması,arama motorları sitenizi denetlediğinde SEO kurallarına,başlık,orjinal içerik,özgün bir metin backlink sayısına bakarak puanlama yapar. Bu puana göre web sitenizin alacağı ölçü belirlenir. (arama motoru web site sıralaması olarak)yani içeriğinizin veya görseliniz çok kaliteli olup kurallarla orantılı görülmediyse kaliteli olması pekte iş yaramayacaktır. web sitenizi HTML 5 şeklinde kodlamalısınız.

Kurallara göre uyarlanmış bir web sitesinin içeriklerinin okunuşu kolaylaşır ve içeriğiniz arama motorlarında ön planda olur. Mobil uyumlu web siteleri de arama motorların da oldukça Üstün durumdadır. Bu yüzden web sitenizin mobil uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekir. Özellikle kullanıcların artık telefon ve tabletlere yöneldiğini ve çoğunun bu cihazlardan girdiğini düşündükçe oldukça muazzamdır. Hızlı bir sunucu ve kusursuz kodlama ile web sitenizin alt yapısını güçlü yapmalısınız. Web sitenizin alan adınıda SEO uyumlu yapmanız ve ona uygun domaini almanız da siteniz için  oldukça yararlıdır. Anahtar kelime içeren, aratılma potansiyeli güçlü,basit uzantılar ile sitenizi artan sıralara taşınabiliriz.

Büyük, küçük demeden tüm İşletmelerin günümüzde mutlaka SEO çalışması yaptırması gerekmektedir.